Recept appeltaart

Recept appeltaart

Recept voor appeltaart

Recepten voor appeltaart zat op de wereld, dit is het recept wat wij jullie kunnen aanbieden.

Recept appeltaart

Het is het recept voor een klassieke appeltaart.

Recept appeltaart
recept appeltaart

Appeltaarten kun je maken van nagenoeg ieder soort appel, maar wij gebruiken in dit geval voor het recept voor appeltaart de Goudreinet. De Goudreinetten zijn na onze mening het aller lekkerst in de appeltaart, maar een Jonagold is ook zeker niet verkeerd in een appeltaart recept.

Deze appels laten niet al teveel vocht los in de appeltaart en dus blijft de appeltaart lekker stevig.

Een beetje citroensap erbij en de appels worden ook minder bruin.

Rozijnen zijn ook een onderdeel van dit recept appeltaart en kunnen niet achterblijven.

Wil je zelf experimenteren met de ingedienten voor de appeltaart dat kan natuurlijk altijd, nootjes of abrikoos door de taart is ook heerlijk.

Recept appeltaart

We beginnen met het verzamelen van de spullen die we nodig hebben voor een overheerlijke appeltaart.

1 citroen

390 gram bakmeel

195 gram basterdsuiker

228 gram boter

1 kilo appel

50 gram rozijnen

1 eetlepel custard

2 theelepels kaneel

4 eetlepels suiker

2 beschuitjes

2 eetlepels abrikozenjam

1 springvorm met een doorsnede van 24 centimeter ingevet

Meer hebben we niet nodig voor een appeltaart recept.

Nu gaan we lekker spelen met de ingredienten voor de appeltaart.

Stap 1.

We beginnen met het raspen van de citroen, de restanten persen we uit in een glas of bakje.

Schep het gezeefde (meestal zeven we de meel niet) bakmeel door de basterdsuiker samen met de citroenrasp. Kneed nu de boter door het mengsel tot je een mooi deeg hebt. Stop dit in een zakje of folie en laat het even rusten in de koelkast tot je het nodig hebt.

Stap 2.

Het is nu tijd om de gas oven op voor verwarmen te zetten. Voor een goed appeltaart recept raden wij 175 graden aan.

Snijd de geschilde appels in stukjes en doe er wat citroensap bij. Schep de rozijnen kaneel custard  suiker door de appels.

Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in 4 stukken. 3 delen van het deeg gebruiken we voor de bodem en 1 deel voor de bovenkant.

Rol 3 delen uit op een plank of duw het in de vorm tegen de bodem en de wand.

Stap 3.

Verkruimel de beschuitjes en strooi die over de bodem, hierdoor blijft de bodem wat droger.

Stort nu de appelmix over de bodem en bekleed de bovenkant van de appeltaart met rolletjes dun deeg van het overgebleven deel in een mooi vlecht motief. (best veel werk maar wel mooi)

Leng de abrikozenjam een beetje aan met warm water en smeer dit over de bovenkant van de appeltaart.

Stap 4.

De oven is nu echt wel voldoende warm en de appeltaart is klaar om te bakken.

Zet de kookwekker op 60 minuten en ga rustig iets voor jezelf doen of ruim de boel alvast op.

Na 60 minuten heb je een heerlijke appeltaart, laat hem even rusten voordat de taart uit de vorm gaat.

Deze taart is warm ook lekker met vanille vla erover heen, maar slagroom kan ook als hij is afgekoeld.

 

 

 

meer recepten op ah.nl