pompoensoep

Kerrie pompoen Soep Recept

2 teentjes knoflook, gepeld

1  ui, geschild en in vieren

Een  peper, zonder zaadjes en grof gehakte

2 stengels bleekselderij, gesneden in-2-inch lengtes

3 lg. Wortelen, geschild en gesneden -1 / 4 cm dik

2 el. olijfolie

1 3 / 4 pond pompoen, geschild, geplaatste, en cut-in 1-inch dobbelsteen

3 c zoutarm kippenbouillon

1 laurierblad

2 tl. kerriepoeder

1 tl. kurkuma

snuifje cayennepeper

1 1 / 2 theelepel. zout

vers gemalen peper

1 / 4 c gepeld rauwe pompoenpitten

2 el. fijngehakte bladpeterselie

1 el. zure room (optioneel)

Plaats knoflook in een keukenmachine en puls fijn. Voeg de ui en de puls fijn. Vernietigd. Plaats peper in de keukenmachine en puls fijn. Voeg bleekselderij en puls fijn. Plaats wortelen in de keukenmachine en puls fijn.

Verhit 1 el. van de olijfolie in een middelgrote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ui toe en bak, af en toe roeren, tot de ui doorzichtig is, ongeveer 6 minuten. Voeg peper, selderij en wortelen toe en bak gedurende 5 minuten. Voeg de pompoen, kippenbouillon, laurier, kerrie, kurkuma, cayennepeper, 1 theelepel. van het zout en peper naar smaak toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook tot de groenten gaar zijn, ongeveer 8 minuten.

Ondertussen, in een kleine koekenpan, warmte resterende el. van olijfolie op middelhoog tot hoog vuur. Voeg pompoenpitten en de resterende 1 / 2 t zout en bak ongeveer 30 seconden en schud de pan voortdurend om aanbranden te voorkomen, totdat alle zaden popped. Haal van het vuur en voeg de peterselie.

Plaats twee kopjes van de gekookte groenten en ongeveer 1 / 2 kopjes van de vloeistof in de kom van een keukenmachine en pureer tot een gladde massa. Roer puree terug in de soep. Pas de kruiden af, en roer er de zure room, indien gewenst doorheen. Garneer met geroosterde pompoenpitten.

jum jum